Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

V Považskej Bystrici zrekonštruujú cestu v lokalite Lúčky

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Mesto vytypovalo najhoršie úseky, opravila sa už cesta v Praznove, plánujú sa tiež opravy na Lúčkach, v Podmaníne či Podvaží.

Považská Bystrica 30. júla (TASR) – Mesto Považská Bystrica do konca augusta zrekonštruuje 365-metrový úsek cesty do lokality Lúčky. Ide len o časť cesty v lokalite, kde je 17 rodinných domov a trvalé bydlisko tam má 31 obyvateľov. Investícia mesta do rekonštrukcie predstavuje takmer 36.000 eur.

„Keďže sa situácia mestského rozpočtu vyvíja dobre, mesto prikračuje v rekonštrukcii ucelených plôch na cestných komunikáciách. Pre mesto sú to zároveň výhodné investície, po komplexnej rekonštrukcii nebudú potrebné časté opravy výtlkov, je tu teda aj určitá finančná návratnosť investícií,“ uviedol považskobystrický primátor Karol Janas.

Ako dodal, mesto vytypovalo najhoršie úseky, opravila sa už cesta v Praznove, plánujú sa tiež opravy na Lúčkach, v Podmaníne či Podvaží. Práve tieto časti sú v dezolátnom stave, na čo sa dlhodobo sťažujú aj miestni obyvatelia, poslanci či výbory mestských častí. „Treba si však uvedomiť, že mesto môže investovať len do mestského majetku, a teda tam, kde sú vysporiadané mestské pozemky,“ doplnil Janas.

Majetkovoprávne vysporiadanie je podľa neho jedným z problémov, pre ktoré sa v súčasnosti nepripravuje rekonštrukcia ďalších častí cesty na Lúčky. Ďalšie problémy sú technického charakteru, napríklad problematické a finančne náročné odvodnenie hornej časti lokality. V prípade, ak sa podarí problémy vyriešiť, mohlo by k realizácii ďalšieho úseku cesty dôjsť v rokoch 2016 - 2018.