Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi dnes skoro ráno opäť horelo auto

Ilustračné foto Foto: TASR/KRPZ BB

Podľa polície ide o úmyselne založený požiar.

Prievidza 3. novembra (TASR) - Na Jesenského ulici v Prievidzi dnes skoro ráno horelo auto. Pri požiari zasahovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze, ktorým udalosť nahlásili obyvatelia mesta krátko pred 4.30 h. Informoval o tom dnes TASR trenčiansky krajský hovorca hasičov Marián Petrík.

"Osobné motorové vozidlo sa nachádzalo v rade zaparkovaných vozidiel, pričom pôsobením sálavého tepla bolo poškodené aj ďalšie, vedľa stojace osobné auto. Prievidzskí hasiči nasadili za účelom lokalizácie a následnej likvidácie požiaru jeden vysokotlaký prúd. Počas zásahu bolo postihnuté vozidlo priebežne monitorované termovíznou kamerou," uviedol k zásahu Petrík.

Podľa polície ide o úmyselne založený požiar. Ako informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, požiar zasiahol autá značky Škoda Octavia a Daewoo Kalos, pričom predbežná škoda na nich bola vyčíslená na 6000 eur. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Prievidzi začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi za tento trestný čin hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Vec je v štádiu šetrenia," doplnil.

Ide už o tretí podobný prípad v Prievidzi, ešte 22. a 23. októbra horeli autá aj na Lúčnej ulici na sídlisku Žabník a na Ulici A. Žarnova v Novom meste. Polícia v týchto prípadoch rovnako vedie trestné stíhania vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.