Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi vystavia diela amatérskych fotografov zo súťaže Prizma

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Pavol Ďurčo

Výstava tvorby amatérskych fotografov z hornej Nitry potrvá do 26. februára.

Prievidza 19. januára (TASR) - Výber z tvorby amatérskych fotografov z postupovej regionálnej súťaže Prizma ponúkne rovnomenná výstava, ktorú pripravilo Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi. Verejnosť si ju bude môcť prezrieť od 21. januára v Galérii RegionArt pri RKC v Prievidzi. TASR o tom informovala Jana Hvojniková z RKC v Prievidzi.

Na výstave, ako priblížil Peter Cagáň z RKC, budú verejnosti sprístupnené práce, ktoré vzišli ako najlepšie z aktuálneho ročníka súťaže. "Následne bude vytvorená kolekcia postupujúcich prác na krajskú súťaž AMFO Trenčianskeho samosprávneho kraja s možným postupom na celoštátnu súťaž a výstavu organizovanú Národným osvetovým centrom v Bratislave," doplnil s tým, že súčasťou výstavy je aj súťaž reportážnej fotografie pod názvom Pocta Ottovi Hogenovi.

Poslaním Prizmy je vytvoriť podmienky pre hodnotenie a konfrontáciu výsledkov súčasnej tvorby amatérskych fotografov v regióne hornej Nitry. "Verejnou prezentáciou súťažných prác na výstave chceme motivovať širokú verejnosť o fotografie rôzneho pôvodu, tematického, žánrového zamerania, formálneho a technického spracovania, a tak prispieť k rozvoju amatérskej fotografie v regióne," dodal Cagáň.

Výstava tvorby amatérskych fotografov z hornej Nitry potrvá do 26. februára.