Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V rámci opráv ciest rekonštruujú aj zastávky MHD na Kopaniciach

Ilustračné foto Foto: TASR

Na zastávkach MHD na prievidzkých Kopaniciach pracovníci vymieňajú jestvujúce asfaltové kryty za cementobetónové z dôvodu lepších vlastností pri vysokých intenzitách dopravy a životnosti komunikácie.

Prievidza 26. októbra (TASR)- Zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) na Ulici Kolomana Novackého v Prievidzi prechádzajú rekonštrukciou. Úpravy majú zlepšiť ich stav pri narastajúcej intenzite dopravy, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Z dôvodu pripravovaných opráv asfaltového povrchu celej plochy ulice Kolomana Novackého až po ulicu Mariánska sme zabezpečili aj realizáciu úprav zastávkových pruhov," konkretizoval Ďureje.

Na zastávkach MHD podľa neho pracovníci vymieňajú jestvujúce asfaltové kryty za cementobetónové z dôvodu lepších vlastností pri vysokých intenzitách dopravy a vyššej životnosti komunikácie. "Podobnou úpravou by postupne mali prejsť aj ďalšie zastávky MHD V Prievidzi," dodal.

Úpravy zastávok na sídlisku Kopanice sú súčasťou opráv miestnych komunikácií na území mesta za 1,16 milióna eur. Práce na 16 cestách a ôsmich chodníkoch realizuje firma Strabag, časť opraví v tomto a časť v budúcom roku.