Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

V tábore ŠHOK v Bánovciach sa deti naučia skejtbordovať

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Deti si budú môcť vyskúšať aj lezenie po malej lezeckej stene, ktorá sa nachádza v priestoroch mládežníckeho centra.

Bánovce nad Bebravou 11. júla (TASR) - Najmä netradičné športové aktivity ponúkne denný tábor, ktorý pre deti z Bánoviec nad Bebravou a okolia pripravilo občianske združenie Športovo herný a outdoorový klub (ŠHOK). Zriaďovateľ mládežníckeho centra na sídlisku Dubnička v Bánovciach nad Bebravou ponúkne chlapcom a dievčatám aj tvorivé a turistické vyžitie, a to vo viacerých turnusoch.

"Myšlienkou tábora je vyplniť čas deťom cez letné prázdniny. Najmä tým, ktoré nemajú naplánovanú dovolenku s rodičmi alebo nemajú žiaden iný plán,"
povedal pre TASR Juraj Makový zo ŠHOK.

Priblížil, že obsahom tábora je hlavne šport a pohyb, ale tiež tvorivosť, možnosť naučiť sa niečo nové, čo sa ponúka okolie Bánoviec nad Bebravou a jeho príroda. Pod týmito športovými aktivitami sa podľa Makového neskrýva volejbal či futbal. "Deti sa tu budú učiť hlavne streetové, netradičné športy či nové, ktoré k nám v posledných rokoch prichádzajú. Zo streetových je to hlavne skejtbording a streetbasketbal, z netradičných alebo nových sú to základy parkúru, street workoutu, tiež všeobecná pohybová príprava. Cieľom je v podstate využiť okolie, v ktorom sa nachádzam, na šport," spresnil.

Deti si budú môcť vyskúšať aj lezenie po malej lezeckej stene, ktorá sa nachádza v priestoroch mládežníckeho centra. Ako avizoval Makový, svoje lezecké zručnosti si preveria aj v prírode počas výletu, pričom sa bude liezť zhruba do tej istej výšky, akú má interiérová stena, a bez istenia.

Tábor ŠHOK je určený pre deti vo veku od 5 do 15 rokov, jadro jeho účastníkov budú tvoriť chlapci a dievčatá od 8 do 12 rokov. Prebiehať bude denne v pracovných dňoch. Prvý turnus sa začne v pondelok 13. júla a potrvá do 17. júla, ďalšie dva budú od 3. do 7. augusta a od 10. do 15. augusta.