Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčianskom kraji vyhlásili zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiaru

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Verejnosť je v tomto období povinná dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

Trenčín 3. júla (TASR) - Okresné riaditeľstvá Hasičských a záchranných zborov (HaZZ) vyhlásili v Trenčianskom kraji čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. Dôvodom je pretrvávajúce teplé počasie bez zrážok. Informoval o tom hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru platí od dnes od 13.00 h až do odvolania pre okresy Trenčín, Ilava, Považská Bystrica a Púchov. Od soboty 4. júla od polnoci až do odvolania pre okresy Nové Mesto nad Váhom a Myjava, od nedele 5. júla od 6.00 h až do odvolania pre okresy Partizánske a Prievidza.

Verejnosť je v tomto období povinná dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti, pre fyzické osoby je to na lesných pozemkoch mimo iného zákaz zakladania ohňov v priestoroch a miestach, kde môže dôjsť k požiaru, zákaz fajčenia, vypaľovania porastov či iného biologického odpadu. Vlastníci, správcovia a užívatelia lesných pozemkov sú v tomto čase mimo iného povinní zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť, udržiavať existujúce prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave, ktorý umožňuje bezproblémový príjazd hasičských jednotiek a ich využitie na účinný zásah, či vybaviť prenosnými hasiacimi prístrojmi pracovné stroje, napríklad lesné kolesové traktory, harvestory a iné vozidlá, ktoré sa používajú na spracovanie dreva a zvyškov po ťažbe.