Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčíne schválili Regionálnu integrovanú územnú stratégiu

Jaroslav Baška Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Následné schválenie dokumentu Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR je nevyhnutnou podmienkou na čerpanie eurofondov v novom programovom období.

Trenčín 22. decembra (TASR) – Rada partnerstva schválila na svojom pondelkovom (21.12.) zasadnutí v sídle Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v Trenčíne Regionálnu integrovanú územnú stratégiu (RIÚS) kraja na roky 2014 až 2020. Následné schválenie dokumentu Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR je nevyhnutnou podmienkou na čerpanie eurofondov v novom programovom období.

Ako TASR informovala Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, zasadnutie Rady partnerstva pre RIÚS viedol jej predseda Jaroslav Baška, na stretnutí sa zúčastnili zástupcovia miest, obcí a zainteresovaných inštitúcií.

„Pozitívne stanovisko k Integrovanej územnej stratégii pre udržateľný rozvoj mesta Trenčín a jeho mestskej funkčnej oblasti, ako aj k RIÚS TSK na roky 2014 – 2020 vyjadrila väčšina z prítomných, ktorá súčasne odporučila riadiacemu orgánu programu Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) – Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, schváliť stratégiu RIÚS TSK. Schválenie RIÚS je nevyhnutnou podmienkou na začatie implementácie programu IROP v rámci tohto programu v Trenčianskom kraji,“ priblížila Rezáková.

Ako dodala, na stretnutí odzneli aj informácie o pripravovaných výzvach v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu a v rámci diskusie vystúpili zástupcovia Ministerstva kultúry SR s informáciou o koncepte kultúrno-kreatívneho priemyslu v rámci IROP.