Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Vodohospodári chcú v Krásne zabezpečiť protipovodňové opatrenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ladislav Vallach

Cieľom plánovanej protipovodňovej stavby je zvýšenie ochrany intravilánu Krásnej Vsi pred zaplavovaním z toku počas intenzívnych zrážok a topenia snehu v jarnom období.

Krásna Ves 5. novembra (TASR)- Vodohospodári chcú zabezpečiť účinnejšiu ochranu pred prípadnými povodňami na Podhorí. V Krásnej Vsi v okrese Bánovce nad Bebravou plánujú upraviť toky Bebravy a vybudovať ochranný múr.

Cieľom plánovanej protipovodňovej stavby je zvýšenie ochrany intravilánu Krásnej Vsi pred zaplavovaním z toku počas intenzívnych zrážok a topenia snehu v jarnom období, vyplýva ďalej zo zámeru, ktorý predložil Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) na posúdenie orgánom.

Vodohospodári v zámere ďalej pripomenuli, že úprava toku Bebrava nie je novou činnosťou v obci, realizáciu opatrení plánujú v trase existujúcich objektov protipovodňovej ochrany, ktoré už v súčasnosti neslúžia svojmu účelu. "Často pôjde o rekonštrukciu už existujúcich protipovodňových múrov, doplnenie a ich navýšenie s cieľom zvýšenia kapacity koryta, aby zvýšené prietoky bezpečne pretiekli intravilánom bez preliatia do obce. Súčasťou bude odstránenie nánosov a prehĺbenie koryta," priblížili.

S výstavbou chce SVP začať v marci 2019, dokončiť ju v októbri toho istého roka. Náklady na investíciu odhadol na 950.000 eur.