Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Zastupiteľstvo TSK absolvuje výjazdové rokovanie v Košariskách

Košariská. Foto: TASR – Martin Palkovič

Slávnostné zastupiteľstvo TSK sa uskutoční pri príležitosti 100. výročia založenia prvého spoločného štátu Čechov a Slovákov.

Košariská 24. októbra (TASR) – V piatok (26.10.) sa uskutoční slávnostné výjazdové rokovanie zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v Košariskách. TASR informovala Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK.

Slávnostné zastupiteľstvo TSK sa uskutoční pri príležitosti 100. výročia založenia prvého spoločného štátu Čechov a Slovákov. Pripomenie si ho symbolicky v rodisku jedného z najvýznamnejších mužov slovenského národa Milana Rastislava Štefánika. Zastupiteľstvo sa zíde od 13.00 h v Národnom dome Štefánikovom v obci Košariská.

"Miesto výjazdového rokovania na myjavských kopaniciach bolo zvolené symbolicky, a to nielen s ohľadom na rodisko generála Štefánika, ale aj vzhľadom na prvé rokovanie Slovenskej národnej rady, ktoré sa pod vedením Ľudovíta Štúra, Jozefa Miloslava Hurbana a Michala Miloslava Hodžu uskutočnilo práve na Myjave," uviedla Rezáková.

Krajskí poslanci počas výjazdového rokovania na Košariskách pri príležitosti tohto okrúhleho jubilea prijmú Deklaráciu Zastupiteľstva TSK k 100. výročiu vzniku Československej republiky. Program slávnostného rokovania bude pokračovať aktom položenia vencov k pamätnej tabuli Múzea Milana Rastislava Štefánika.