Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Známa bábkové divadlo prinesie exponáty na výstavu do Prievidze

Bábky v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre, archívna fotografia Foto: TASR

Pre budúcnosť divadla bol v roku 1994 rozhodujúci príchod Karola Spišáka na post riaditeľa a Ondreja Špišáka na post interného režiséra.

Prievidza 17. júla (TASR) - Prezentáciu bábok z inscenácií Starého divadla Karola Spišáka v Nitre ponúka aktuálna výstava s názvom Poďte s nami do rozprávky v galérii Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre (RKC) v Prievidzi. Návštevníci si ju tam môžu pozrieť do 23. augusta, informovala Jana Hvojniková z prievidzského RKC.

Profesionálna scéna v Nitre je po žilinskom bábkovom divadle druhým najstarším profesionálnym bábkovým divadlom na Slovensku. Jej vznik je spojený s Krajovým divadlom v Nitre, dnes Divadlom Andreja Bagara, pri ktorom 1. januára 1951 vznikol profesionálny bábkový súbor.

Pre budúcnosť divadla bol v roku 1994 rozhodujúci príchod Karola Spišáka na post riaditeľa a Ondreja Špišáka na post interného režiséra. Od roku 1999 pracovalo divadlo pod názvom Staré divadlo v Nitre, v tejto etape zaznamenalo svoje dosiaľ najväčšie umelecké úspechy. V roku 2011 oslávilo 60 rokov od svojho vzniku.