Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Ambulantnú pohotovosť preberá pod svoju správu mesto Hlohovec

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Priestory ambulantnej pohotovostnej služby na mestskej poliklinike prešli modernizáciou a potrebnými úpravami za zhruba 100.000 eur.

Od 1. februára preberá mesto Hlohovec pod svoju správu lekársku pohotovosť pre dospelých. Prevádzkovať ju bude stopercentná mestská spoločnosť Mestská poliklinika Hlohovec, s.r.o. v rovnakých priestoroch, ako bola doteraz. V súťaži Ministerstva zdravotníctva SR získala na jej prevádzkovanie šesťročnú licenciu.

Priestory ambulantnej pohotovostnej služby na mestskej poliklinike prešli modernizáciou a potrebnými úpravami. "V sume 100.000 eur sú obsiahnuté náklady na renováciu celého pavilónu, kde je okrem pohotovosti aj liečebňa pre dlhodobo chorých, kam išla podstatná časť výdavkov. Tie sú spojené s úpravou priestorov, s nákupom potrebného zariadenia, prístrojovej techniky, zdravotníckeho materiálu i informačných systémov," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Pohotovosť doteraz prevádzkovala Nemocnica s poliklinikou s.r.o., v ktorej mala radnica menšinový podiel. V poslednom období však väčšinový akcionár nekonal v záujme mesta, neinformoval radnicu o svojich krokoch a preto padlo rozhodnutie založiť stopercentnú mestskú spoločnosť. To umožnilo od januára 2019 aj opätovné otvorenie liečebne pre dlhodobo chorých ako jednej z dvoch v Trnavskom samosprávnom kraji.

"Služby lekárov na pohotovosti budú fungovať v rozsahu upravenom zákonom, teda od 16. do 22. h v pracovných dňoch a od 7. do 22. h v dňoch pracovného pokoja a počas sviatkov. Služby budú pokryte lekármi z Hlohovca," doplnila hovorkyňa.