Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Cestujúci v Piešťanoch majú možnosť ovplyvniť autobusovú dopravu

Ilustračný záber. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Ich podnety a pripomienky sa stanú podkladom pre vypracovanie projektu optimalizácie, ktorý pripravuje piešťanská radnica.

Piešťany 27. januára (TASR) – Obyvatelia Piešťan majú možnosť ovplyvniť podobu mestskej autobusovej dopravy (MAD). Ich podnety a pripomienky sa stanú podkladom pre vypracovanie projektu optimalizácie, ktorý pripravuje piešťanská radnica. Jeho súčasťou je dopravno-sociologický prieskum, ktorého cieľom je získať údaje o súčasnej podobe cestovania v meste.

Ako informovala hovorkyňa mesta Eva Bereczová, dotazník bol distribuovaný do domácností obyvateľov a je k dispozícii aj na Mestskom úrade Piešťany. Vyplniť sa dá aj online na webovej stránke mesta. Táto možnosť bude do piatka 2. februára.

Medzi otázkami, na ktoré respondenti odpovedajú, sú napríklad otázky o ekonomickej aktivite respondenta, či je obyvateľom mesta, ako často autobus používa, či používa aj osobný automobil a či pri cestovaní používa čipovú kartu. Odpovedajúci môžu zároveň navrhnúť novú zastávku, ak majú pocit, že im niekde chýba, a dôležitou bola aj otázka, či v deň vyplnenia dotazníka cestovali MAD.