Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Mladíci odkopli náhrobný kameň, snímky zverejnili na internete

Na snímke zhodený náhrobný kameň na židovskom cintoríne v obci Cífer. Polícia z prečinu hanobenia obvinila 2. júna 2014 dvoch 18-ročných mladíkov zo Šoporne a zo Serede. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Za hanobenie miesta posledného odpočinku môže byť mladým chlapcom uložený trest odňatia slobody až na dva roky.

Cífer 2. júna (TASR) – Fotografia zo sociálnej siete spolu s komentármi pomohla odhaliť mladíkov, ktorí skopli náhrobný kameň na starom židovskom cintoríne v Cíferi. O ich skutku informoval Krajský pamiatkový úrad v Trnave anonymný oznamovateľ, ktorý doložil aj zábery kolujúce po internete.

"Pracovníci pamiatkového úradu vykonali obhliadku židovských cintorínov a podnet pre podozrenie z trestného činu odstúpili na prokuratúru. Polícia v ďalšom konaní zabezpečila dôkazné materiály a z prečinu hanobenia miesta posledného odpočinku obvinila dvoch 18-ročných mladíkov zo Šoporne a Serede," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Obvinení sú z toho, že na cintoríne, ktorý je ustanovený ako pamätihodnosť obce Cífer, skopli náhrobný kameň. Hoci ten nepoškodený spadol na zem, za hanobenie miesta posledného odpočinku im môže byť uložený trest odňatia slobody až na dva roky.