Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Tri stredné školy v Dunajskej Strede majú nových riaditeľov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V nasledujúcom období bude riadiť Gymnázium Ármina Vámbéryho nová riaditeľka Aneta Valkai, strednú zdravotnícku školu Beata Miklósová a strednú odbornú školu stavebnú nový riaditeľ Robert Fenes.

Dunajská Streda 11. júla (TASR) – Nových riaditeľov majú od 1. júla tri stredné školy v Dunajskej Strede. Vedenie Trnavského samosprávneho kraja na jar vypísalo výberové konania na riaditeľov niekoľkých desiatok inštitúcií v pôsobnosti župy, pričom toto opatrenie sa týkalo i Dunajskej Stredy.

Ako uviedlo mesto na svojej webstránke, v nasledujúcom období bude riadiť Gymnázium Ármina Vámbéryho nová riaditeľka Aneta Valkai, strednú zdravotnícku školu Beata Miklósová a strednú odbornú školu stavebnú nový riaditeľ Robert Fenes.

Valkai chce propagovať školu, obnoviť internetovú stránku, ako aj stránku na sociálnej sieti Facebook. Chce zvýšiť počet hodín informatiky a zabezpečiť pre študentov možnosť získania rôznych certifikátov. Miklósová chce od budúceho školského roka namiesto odboru zdravotnícky asistent otvoriť študijný odbor praktická sestra a taktiež zaviesť nové odbory ako masér či diplomovaná sestra.

Fenes plánuje užšiu spoluprácu so základnými školami, aby sa zvýšil počet žiakov strednej školy, chce modernizovať odborné učebne a dielne. V septembri otvorí škola štvorročný študijný odbor stavebníctvo ukončený maturitou, ktorý mohli žiaci z okolia Dunajskej Stredy študovať doteraz iba v Hurbanove. Okrem toho chce otvoriť nové študijné odbory.