Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Dunajská Streda začala s prvou etapou rozširovania cintorína

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Cintorín plánujú rozšíriť v dvoch etapách.

Dunajská Streda 31. augusta (TASR) – Samospráva Dunajskej Stredy rozšíri cintorín v časti Malé Blahovo za cintorínom vojnových zajatcov z prvej svetovej vojny. Náklady na prvú etapu rozvojovej investície predstavujú 45.000 eur, celkový rozpočet bude presahovať 200.000 eur.

Ako pre TASR uviedol primátor mesta Zoltán Hájos, ide o starý cintorín, ktorý revitalizujú. „Tým, že už nemáme dostatok pohrebných miest na súčasnom cintoríne, vedľa toho cintorína bude zriadený staronový,“ dodal.

Cintorín plánujú rozšíriť v dvoch etapách. V prvej etape, s ktorou prednedávnom začali, bude rozšírený chodník vedúci od kostola Všetkých svätých pri Veľkoblahovskej ceste cez vojenský cintorín. Rekonštruovať budú aj infraštruktúru vojenského cintorína. Vybudujú chodník vedúci do novej časti cintorína, elektrické vedenie a vodovod. Vedľa Veľkoblahovskej cesty postavia taktiež nový plot, pri hlavných chodníkoch vysadia stromy a pred vojenským cintorínom vybudujú aj 36 parkovacích miest. V ďalšej etape rozšíria maloblahovský cintorín o 6260 štvorcových metrov a zvýšia i počet nových hrobových miest na 485 hrobov. Vybudujú tiež urnovú stenu so schránkami, na ktorej sa bude nachádzať 192 urien.