Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Hviezdoslavov od piatka povedie zastupujúci starosta

Na snímke Marek Lackovič (Progresívne Slovensko). Foto: TASR - Jakub Kotian

Lackovič sa po posledných parlamentných voľbách stal poslancom Národnej rady (NR) SR za Progresívne Slovensko.

Hviezdoslavov 20. decembra (TASR) - S účinnosťou od piatka 22. decembra nebude mať obec Hviezdoslavov v okrese Dunajská Streda v čele samosprávy riadne zvoleného starostu. Doterajší starosta Marek Lackovič sa k tomuto termínu postu vzdal, poverenie na vedenie obce do vyhlásenia volieb má obecný poslanec, predseda komisie pre územné plánovanie, výstavbu a rozvoj František Kavecký.

"Predpokladáme, že naše obecné voľby budú spojené s niektorými, ktoré nás v roku 2024 čakajú, buď prezidentskými alebo eurovoľbami," uviedol Lackovič pre TASR. Doplnil, že za obdobie jeho pôsobenia bolo ukončených viacero nových projektov v infraštruktúre obce. Ďalšie sú v štádiu rozpracovanosti alebo prípravy.

"Hviezdoslavov je v blízkosti Bratislavy, veľmi rýchlo sa rozrastá. Najväčším aktuálnym projektom je výstavba novej základnej školy P. O. Hviezdoslava, ktorá sa začne čoskoro realizovať, druhú, ktorá je cirkevná, čaká dostavba nového pavilónu. Máme začatú realizáciu dvoch obchodných centier a moderného zdravotného strediska. Niektoré projekty obec realizuje z obecných zdrojov, z eurofondov, niektoré sú súkromnými investíciami," uviedol.

Lackovič sa po posledných parlamentných voľbách stal poslancom Národnej rady (NR) SR za Progresívne Slovensko. V závere novembra oznámil vzdanie sa starostovského mandátu. Obci plánuje naďalej pomáhať ako dobrovoľník. "Nechcem kumulovať tieto dve ťažké a zodpovedné úlohy a funkcie. Funkciu poslanca NR SR a funkciu starostu štvortisícovej samosprávy, Hviezdoslavova, ktorému však chcem a budem aj naďalej pomáhať, no už bez nároku na akúkoľvek odmenu či iné výhody," uviedol vtedy na sociálnej sieti.