Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Marcovú zrážku na železničnej trati Šaľa - Galanta zavinil šofér auta

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

O výsledkoch vyšetrovania informovali dnes Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Zrážka sa odohrala v nedeľu 8. marca v predpoludňajších hodinách.

Bratislava 11. mája (TASR) - Tragickú marcovú dopravnú nehodu na železničnej trati Šaľa - Galanta zapríčinil 19-ročný vodič osobného auta. O výsledkoch vyšetrovania informovali dnes Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

Zrážka sa odohrala v nedeľu 8. marca v predpoludňajších hodinách. Na zabezpečenom železničnom priecestí sa o 11.43 h zrazilo osobné auto s medzinárodným EC vlakom. Pri zrážke zahynuli dvaja mladí ľudia vo veku 17 a 19 rokov sediaci v aute.

"Vyšetrovaním sa potvrdilo, že vinníkom nehody je 19-ročný vodič osobného auta Škoda Octavia, ktorý nerešpektoval výstražnú svetelnú a zvukovú signalizáciu," priblížila závery ukončeného vyšetrovania hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Šoférujúci mladík pred železničným priecestím nezastal. Vošiel naň v čase, keď bola dávaná výstraha avizujúca prichádzajúci vlak. Vodič tak porušil zákon o cestnej premávke, zhrnula hovorkyňa ŽSR.

V súvislosti s udalosťou Železnice SR predbežne vyčíslili škodu na trati na 279 eur. Škoda na rušni Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) je vo výške 163.701 eur.