Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Mažoretky z celého Slovenska sa budú uchádzať o majstrovský titul

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Celoštátne majstrovstvá sú zároveň nominačnou a kvalifikačnou súťažou na majstrovstvá Európy v Poľsku a na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Juhoafrickej republike.

Hlohovec 5. mája (TASR) – Slávnostným otvorením sa v sobotu ráno začali v športovej hale na Zábraní v Hlohovci Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe. O titul sa bude uchádzať približne 600 mažoretiek z 33 súborov z celého Slovenska.

Celoštátne majstrovstvá sú zároveň nominačnou a kvalifikačnou súťažou na majstrovstvá Európy v Poľsku a na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Juhoafrickej republike. Pred odbornou porotou budú defilovať detské súbory i mažoretky vo vekových kategóriách kadet, junior a senior.

Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe budú pokračovať aj v nedeľu 6. mája. „Súťažiť sa bude v sekciách baton, pom-pom, flag a mace. V každej vekovej kategórii sa bude udeľovať titul majster SR, I. vicemajster SR a II. vicemajster SR,“ informovali organizátori.

Nedeľné súťaže ukončí krátky koncert Dominiky Mirgovej pred slávnostným vyhlásením výsledkov. „Z celého podujatia bude bežať online stream, ktorý môže sledovať každý, kto chce vidieť, ako to v športovej hale prebieha, ale nemôže sa majstrovstiev priamo zúčastniť,“ uviedla Zuzana Hrinková Siebenstichová z Mestského úradu v Hlohovci.