Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

NAKA zadržala primátora Galanty, je obvinený z machinácií

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali v utorok (12.5.) primátora Galanty Petra P. (nezávislý), skončil v cele. Informoval o tom web Aktuality. sk.

Bratislava 13. mája (TASR) - Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali v utorok (12.5.) primátora Galanty Petra P. (nezávislý), skončil v cele. Informoval o tom web Aktuality.sk.

"Bol zadržaný po dostavení sa na výsluch. Je obvinený z machinácií pri verejnom obstarávaní," potvrdil pre portál šéf Národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer.

V tejto súvislosti je obvinených viacero osôb, medzi nimi má byť podľa portálu aj bývalý primátor Ladislav M. či prednosta mestského úradu. Machinácie mali súvisieť s rekonštrukciou neogotického kaštieľa v Galante, ktorá je financovaná z eurofondov.

Zadržanie primátora policajtmi potvrdila aj zástupkyňa prednostu mesta Lucia Galambošová. Spomínaný prípad podľa nej spadá do pôsobenia predošlého primátora Ladislava M.

"Súčasný primátor je povinný spolupracovať s vyšetrovateľmi. Polícia tak isto v predmetnej veci vypočula ďalšie osoby. Keďže ide o verejnú záležitosť a prebiehajú procesné úkony, okamžite, ako mu to vyšetrovanie umožní, primátor zorganizuje verejné zhromaždenie, na ktorom bude informovať médiá i občanov Galanty," dodala pre web.