Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Trnavský kraj

NEMALI NA CESTU DOMOV, PÔJDU DO BASY: Dvojica lúpila v rýchliku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

17-ročný Tomáš a 29-ročná Denisa si vytypovali mladíka, ktorému sa začali vyhrážať.

Levice 5. marca (TASR) – Levickým policajtom sa podarilo zadržať muža a ženu, ktorí mali v rýchliku Tekov olúpiť 20-ročného cestujúceho. K lúpeži došlo priamo vo vlaku, na Železničnej stanici Galanta.

Ako informovala polícia na sociálnej sieti, 17-ročný Tomáš a 29-ročná Denisa nemali peniaze na cestu domov. Vytypovali si mladíka, ktorému sa začali vyhrážať. Potom ho chytili pod krk a zatlačili do sedadla. „V obave, že mu ublížia, im nakoniec podal 100 eur v hotovosti. Z vlaku vystúpili, z peňazí si obaja kúpili lístok do Banskej Bystrice a ostatné peniaze minuli v galantskom nákupnom centre,“ konštatuje polícia.

Galantskí policajti ihneď preverili kamerové záznamy, stotožnili osoby a požiadali o spoluprácu kolegov z Nitrianskeho kraja. „Krátko po 14.00 h ich v Leviciach zadržali policajti zo Železničnej polície a v putách smerovali rovno pred galantského vyšetrovateľa, ktorý ich obvinil zo zločinu lúpeže spolupáchateľstvom. Za tento čin im v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ informovala polícia.