Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Nocľaháreň v Seredi bude slúžiť do polovice marca budúceho roka

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Za použitie služby nocľahárne platí klient 80 centov za noc, podmienkou je trvalý pobyt v Seredi.

Sereď 17. decembra (TASR) - Sereď v piatok (15. 12.) otvorila svoju nocľaháreň pre ľudí bez domova a počíta s tým, že im bude k dispozícii do 15. marca budúceho roka. Klienti majú pripravených desať lôžok, informovala o tom hovorkyňa radnice Zuzana Slahučková.

Nocľaháreň funguje v priestoroch Domu kultúry v Seredi na Školskej ulici. Na jej prevádzku je v rozpočte mesta Sereď vyčlenená čiastka viac ako 20.000 eur. "Za vlaňajšie zimné obdobie evidujeme 182 prenocovaní, službu využilo priebežne osem ľudí," uviedla Slahučková. O služby nocľahárne minulú zimu bol pritom aj vďaka priaznivým klimatickým podmienkam nižší záujem, priemerne ju využívali traja klienti. "Od konca januára do polovice februára bola dokonca činnosť nocľahárne úplne prerušená z dôvodu nezáujmu zo strany klientov," konštatovala hovorkyňa.

Za použitie služby nocľahárne platí klient 80 centov za noc, podmienkou je trvalý pobyt v Seredi. "Okrem nocľahu bude klientom poskytnutá aj možnosť vykonať osobnú hygienu a pripraviť si jednoduchú stravu. Mesto bude pre nich nakupovať polievky, kávu, čaj a hygienické potreby. Prevádzku nocľahárne budú zabezpečovať traja zamestnanci mesta, ktorí sa budú v nočných službách striedať," doplnila Slahučková.