Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Od soboty pribudne na pešiu zónu nápis #TRNAVA

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Hlavnou myšlienkou trnavského hashtagu je vytváranie pocitu spolupatričnosti a príslušnosti k svojmu mestu.

Trnava 25. apríla (TASR) – Nový deväťmetrový nápis #TRNAVA by mal od soboty (27. 4.) krášliť opäť trnavskú pešiu zónu. Už štvrtý rok sa stane súčasťou leta, keď sa pri ňom zastavujú a fotografujú nielen návštevníci mesta, ale radi to robia hlavne sami Trnavčania.

Sedem 190 centimetrov vysokých znakov vymaľujú tentoraz výtvarníci Naďa Salbotová Fecaninová, Zuzana Branišová, Tatiana Vrtochová, Eva Šrubařová, Zdenka Haas, Stanislav Leffler a žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy Pablo pod vedením pedagógov Juraja Ezechiaša a Miloša Čápku. Motívy budú maľovať počas dňa, pripravený je aj sprievodný program. Informoval o tom vedúci úseku kultúry na trnavskej radnici Peter Cagala.

Nápis #TRNAVA je tzv. hashtag, teda kľúčové slovo označené mriežkou, ktoré sa používa predovšetkým na sociálnych sieťach. Uľahčuje vyhľadávanie príspevkov s podobným obsahom, prepája ich a charakterizuje. Hlavnou myšlienkou trnavského hashtagu je vytváranie pocitu spolupatričnosti a príslušnosti k svojmu mestu.

Dielo, ktoré každý z umelcov namaľuje, nebude v ďalšom roku pretreté, na pôvodné písmená sa totiž prilepí nová 2D doska, kopírujúca ich tvar. Tak budú ďalej žiť svojím životom a skrášľovať interiéry kancelárií, bytov či iných priestorov.