Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

OPILEC V TRNAVE: Zobudil sa za volantom, chcel utiecť, no narazil

Snímka z miesta nehody, Trnava v Trnave, 1. júl 2019. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Pri nehode sa 25-ročný muž z okresu Sobrance ľahko zranil.

Trnava 1. júla (TASR) – Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky kontrolovala v sobotu (29. 6.) v Trnave v podvečerných hodinách vodiča, ktorý bol evidentne pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

Občania nahlásili na políciu, že pri obchode na Zelenečskej ulici stojí čudne zaparkované auto a vodič v ňom spí. "Počas vykonávania lustrácie sa s vozidlom pokúsil uniknúť. Policajti sa snažili auto zastaviť pomocou zvukového a svetelného výstražného zariadenia. Vodič smeroval na Hrnčiarovce nad Parnou, kde neďaleko obce zišiel z cesty, narazil do stromu a skončil v poli," uviedla Kredatusová.

Pri nehode sa 25-ročný muž z okresu Sobrance ľahko zranil. "Dychovou skúškou mu bolo zistené požitie alkoholu 0,55 miligramu na liter, čo je v prepočte 1,15 promile. Mladý muž bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu môže hroziť odňatie slobody na jeden rok," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Polícia apeluje najmä na mladých vodičov, aby k vedeniu vozidiel pristupovali zodpovedne. "V tomto prípade sa, našťastie, nikomu inému nič nestalo. Po chodníku, cez ktorý preletel, sa však bežne pohybujú chodci, cyklisti a rodiny s deťmi," upozornila na to Kredatusová.

Za alkohol za volantom obvinili vodičov v Prievidzi a v Bánovciach nad Bebravou



Dopravní policajti z Prievidze a Bánoviec nad Bebravou obvinili vodičov z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Obaja jazdili autom pod vplyvom alkoholu.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička, 32-ročného Prievidžana zastavili policajti v sobotu (29. 6.) o 3.15 h nadránom na Cígeľskej ceste v Prievidzi. V dychu mu namerali 2,08 promile alkoholu.

V Bánovciach nad Bebravou kontrolovali dopravní policajti 24-ročného vodiča na automobile Škoda Superb na Trenčianskej ulici. V dychu mal 1,21 promile alkoholu. Obom hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

„Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou požijú alkoholické nápoje a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale aj životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia bude pokračovať v kontrolách na území celého Trenčianskeho kraja,“ zdôraznil Kudlička.

Polícia obvinila vodičku s 1,67 promile, s autom takmer skončila v Ružíne


Do cely policajného zaistenia umiestnila polícia 53-ročnú vodičku z Košíc, ktorá s 1,67 promile alkoholu v dychu zišla s cesty za obcou Košická Belá v smere na obec Malá Lodina v okrese Košice-okolie, popri vodnej nádrži Ružín. Ako uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach na sociálnej sieti, len stromy zabránili tomu, aby s autom neskončila na vodnej hladine.

Snímka z miesta nehody.
Foto: Facebook Polícia SR - Košický kraj


K nehode došlo v sobotu (29. 6.) popoludní. „Podľa doterajších zistení vodička s osobným motorovým vozidlom Škoda Fabia Combi v katastri obce Košická Belá pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke vyšla na strmý zraz k vodnej nádrži Ružín, kde viackrát narazila do stromového porastu. Vozidlo následne ostalo stáť na kolesách opreté o strom,“ spresnila pre TASR krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že k zraneniam nedošlo.

Ženu obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.