Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Do Piešťan sa v polovici decembra vrátia čerti

Archívna snímka z pochodu čertov 17. decembra 2017 v Piešťanoch. Foto: TASR - Martin Palkovič

S novinkou vlani prišiel organizátor piešťanských vianočných trhov B&R Group, teraz chce čertov znovu predstaviť piešťanskému publiku.

Piešťany 15. novembra (TASR) – O mesiac, 15. decembra by sa mali po roku do kúpeľných Piešťan vrátiť čerti. Vlani sa prvýkrát v centre za účasti tisícov návštevníkov konal ich pochod – krampus. Pred konaním podujatia sa zdvihla u časti obyvateľov mesta, vrátane poslaneckého zboru, vlna nevôle. Pochod čertov napokon prebehol v poriadku a zabávali sa na ňom všetky generácie.

S novinkou vlani prišiel organizátor piešťanských vianočných trhov B&R Group, teraz chce čertov znovu predstaviť piešťanskému publiku. Jeho snahou bolo a je opäť priniesť Piešťancom i návštevníkom mesta podujatie, ktoré sa na Slovensku nekonalo, no má stáročnú tradíciu v okolitých krajinách a je všade bohato navštevované. Pochody čertov sa konajú v Rakúsku, Nemecku, Maďarsku, Taliansku, Slovinsku, ale aj Chorvátsku či Česku.

Pochod je podľa informácií zverejnených na stránke organizátora Vianočných trhov naplánovaný na 17. hodinu na Námestí slobody.