Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Počas prehliadky autobusu pri Piešťanoch odhalili ilegálnych cudzincov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Svoju totožnosť nevedelo preukázať 20 z nich.

Piešťany 7. septembra (TASR) - Policajti počas kontrolnej akcie zastavili vo štvrtok (6.9.) pri Piešťanoch autobus, v ktorom sa viezli štátni príslušníci Ukrajiny, Srbska, Maďarska a Chorvátska. Svoju totožnosť nevedelo preukázať 20 z nich, štyria Ukrajinci sa preukázali identifikačnými kartami Rumunska.

Cudzinci boli predvedení na oddelenie cudzineckej polície do Trnavy. "Policajti odhalili 13 priestupkov na úseku cudzineckého režimu, tie boli riešené uložením blokovej pokuty. Za neoprávnený pobyt bol jeden štátny príslušník Srbska administratívne vyhostený a bol mu uložený zákaz vstupu na územie Slovenskej republiky a všetkých členských štátov na dobu troch rokov a určenou sedemdňovou lehotou na vycestovanie," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

V prípade Ukrajincov s rumunskými identifikačnými kartami vzniklo podozrenie, že predložené doklady boli falšované alebo pozmenené. "Policajti mužov odovzdali do rúk vyšetrovateľovi, a ak sa potvrdí, že sa dopustili trestného činu, hrozí im trest odňatia slobody až na tri roky," dodala hovorkyňa.

Akciu vykonali príslušníci oddelenia cudzineckej polície a dopravného inšpektorátu z Trnavy, obvodného oddelenia z Piešťan v súčinnosti s policajtmi mobilnej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Bratislava.