Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Počas troch dní horeli v Trnavskom kraji tri nehnuteľnosti

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V obci Jelka horel rodinný dom, vo Vlčkovciach garáž a v Leopoldove prevádzková budova.

Trnava 18. decembra (TASR) - Tri hasičské zásahy si vyžiadali počas uplynulých troch dní požiare v nehnuteľnostiach v rámci Trnavského kraja. V obci Jelka horel rodinný dom, vo Vlčkovciach garáž a v Leopoldove prevádzková budova. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR v Trnave Lena Košťálová.

V piatok (15. 12.) zasahovali hasiči z Trnavy a Hlohovca v Leopoldove v okrese Hlohovec pri požiari strechy objektu, v ktorom sídlia viaceré prevádzky. Na streche sa nachádzali fotovoltaické panely jednej z nich, ktoré boli okamžite odpojené. "Likvidácia požiaru prebehla z vonkajšej strany budovy, odkiaľ sa šírili plamene. Príčina vzniku je v štádiu šetrenia. Škoda bola odhadnutá na sumu 25. 000 eur," uviedla Košťálová. K zraneniu osôb neprišlo.

V sobotu (16. 12.) horela strecha na garáži a kancelárskych priestoroch pri rodinnom dome v obci Vlčkovce v okrese Trnava. "Príčina vzniku bola stanovená ako nevyhovujúci stav vykurovacieho telesa. Škoda bola odhadnutá na sumu 7000 eur, hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 150.000 eur," informovala hovorkyňa.

V nedeľu (17. 12.) vo večerných hodinách zasahovali hasiči z Galanty a Trnavy pri požiari rodinného domu v obci Jelka v okrese Galanta. Pri udalosti prišlo k intoxikácii u jednej osoby a ďalšia utrpela popáleniny hornej končatiny. "V dôsledku nesprávneho umiestnenia horľaviny pri vykurovacom telese prišlo k škode predbežne odhadnutej na sumu 8000 eur. Včasným zásahom sa podarilo uchrániť majetok vo výške 90.000 eur. Pri udalosti zasahoval aj Dobrovoľný hasičský zbor obce Zlaté Klasy," doplnila Košťálová.