Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Počas zápasu Ligy majstrov zaznamenala polícia štyri priestupky

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Priebeh podujatia z hľadiska bezpečnosti v meste, ochrany zdravia a majetku občanov a zachovania bezpečnosti v cestnej premávke hodnotí polícia pozitívne.

Trnava 15. augusta (TASR) - Počas bezpečnostných opatrení, ktoré polícia vykonávala v súvislosti s odvetným zápasom Ligy majstrov medzi mužstvami FC Spartak Trnava a FK Crvena Zvezda Belehrad, nedošlo k narušeniu verejného poriadku. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Počas výkonu služobných činností nedošlo k zraneniu žiadnych osôb. Fanúšikovia sa dopustili štyroch priestupkov. Skupina ôsmich fanúšikov belehradského klubu spôsobila v reštaurácii na Trojičnom námestí útratu v hodnote 106 eur a odišla bez zaplatenia, čím sa dopustili priestupku proti majetku. "Ďalší fanúšik Belehradu sa dopustil porušenia zákona tým, že verbálne a gestami urážal príslušníkov polície. V dvoch prípadoch fanúšikovia Trnavy vhodili na hraciu plochu plastový pohár," uviedla Kredatusová. Za porušenie zákona o organizovaní verejných športových podujatí boli priestupky riešené v blokovom konaní.

Polícia zabezpečila dostatočný počet príslušníkov všetkých zložiek potrebných na ochranu objektov. Rovnako bol zabezpečený aj dostatočný počet technických prostriedkov a špeciálna technika. "Opatrení sa zúčastnili policajti z celého Slovenska a vďaka ich nasadeniu nedošlo k žiadnemu narušeniu verejného poriadku a polícia nemusela riešiť žiadne trestné činy," doplnila hovorkyňa.

Priebeh podujatia z hľadiska bezpečnosti v meste, ochrany zdravia a majetku občanov a zachovania bezpečnosti v cestnej premávke hodnotí polícia pozitívne. Asi polhodinu po polnoci boli bezpečnostné opatrenia ukončené a policajti sa vrátili na svoje materské útvary.