Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Mladý vodič z Maďarska narazil do stromu. Na rovnom úseku

Polícia v stredu 15. júla 2015 dokumentovala dopravnú nehodu, ktorá sa stala o 13.45 h medzi obcami Dolný Štál a Dolný Bar v Dunajskostredskom okrese. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Na rovnom úseku cesty sa pravdepodobne nedostatočne venoval riadeniu, zišiel z cesty, kde narazil do stromu.

Dolný Štál/Dolný Bar 16. júla (TASR) - Polícia v stredu (15.7.) dokumentovala dopravnú nehodu, ktorá sa stala o 13.45 h medzi obcami Dolný Štál a Dolný Bar v Dunajskostredskom okrese. Vodič z Maďarska viedol auto VW Passat s maďarským evidenčným číslom smerom na Dunajskú Stredu. Na rovnom úseku cesty sa pravdepodobne nedostatočne venoval riadeniu, zišiel z cesty, kde narazil do stromu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

"Polícia vykonala u 19-ročného vodiča dychovú skúšku na alkohol, jej výsledok bol negatívny. Previezli ho do nemocnice na pozorovanie, zatiaľ u neho neboli potvrdené žiadne zranenia. V dôsledku nehody bola cesta prejazdná v jednom jazdnom pruhu, policajná hliadka na mieste usmerňovala premávku do úplného sprejazdnenia cesty," priblížila hovorkyňa.

Polícia apeluje najmä na mladých vodičov, aby jazdili opatrne a koncentrovane. "Odporúčame osvojiť si pravidlo, že na jazdu sa treba stopercentne sústrediť. Zákon o cestnej premávke hovorí, že jednou z povinností vodiča je venovať sa plne vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke," zdôraznila.