Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Prešiel do protismeru: Opitý vodič narazil do druhého vozidla

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Na nezodpovednosť opitého vodiča doplatil vodič na aute Škoda Octavia.

Kopčany 8. decembra (TASR) - Pod vplyvom alkoholu na rovnom úseku cesty prešiel vo štvrtok (7. 12.) 51-ročný vodič so svojím terénnym autom Nissan Navara bezdôvodne na ceste medzi Kopčanmi a Gbelmi v okrese Senica do protismeru a spôsobil dopravnú nehodu. Hliadka mu namerala v dychu 2,25 promile, za čo ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Na nezodpovednosť opitého vodiča doplatil vodič na aute Škoda Octavia. "Už sa nestihol veľkému vozidlu vyhnúť a došlo k zrážke. Obe autá skončili mimo cesty. Pri nehode sa, našťastie, nikto nezranil," uviedla Antalová. Policajná hliadka na mieste podrobila dychovým skúškam oboch vodičov, alkohol zistili len vodičovi Nissanu. Za jazdu v opitosti mu môže hroziť až ročný pobyt vo väzení.

"Opäť upozorňujeme vodičov, že jazda pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok je mimoriadne nebezpečná nielen pre samotného vodiča, ale aj pre všetkých ostatných na cestách. Riziko vzniku dopravnej nehody sa totiž zvyšuje a nakoniec sa môže takáto jazda skončiť aj tragédiou. Jazdite preto zodpovedne a nikdy nesadajte za volant opití," doplnila Antalová.