Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Trnavský kraj

Polícia pri kontrole zistila, že kamión bol preťažený až o 15 ton

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

V prípade odhalenia takéhoto priestupku je vodič nákladného auta riešený v blokovom konaní, pričom na mieste mu môže byť uložená pokuta do výšky 650 eur.

Trnava/Dunajská Streda 28. septembra (TASR) – K váženiu nákladných áut v okrese Dunajská Streda sa po dvoch týždňoch vrátili príslušníci Krajského dopravného inšpektorátu v Trnave. Išlo o kontrolu na rovnakom mieste, kde počas prvej akcie odhalili dva kamióny s nákladom preťažené v obidvoch prípadoch až o 14 ton. Počas v poradí druhej kontroly, uskutočnenej v uplynulom týždni, zastavili a odvážili 10 nákladných vozidiel, pričom v troch prípadoch odhalili porušenie zákona. Nákladné autá boli naložené kameňom a preťažené boli o 1,2 tony, o 1,8 tony a tretie o rekordných 15,2 tony.

"V prípade odhalenia takéhoto priestupku je vodič nákladného auta riešený v blokovom konaní, pričom na mieste mu môže byť uložená pokuta do výšky 650 eur," informovala v piatok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Zároveň je podľa jej vyjadrenia priestupok odstúpený na správne konanie na okresný dopravný inšpektorát, kde je v ďalšom postupe riešený prepravca a spoločnosť, ktorá vozidlo nakladala. "Držiteľovi vozidla môže byť uložená pokuta do 798 eur a spoločnosti, ktorá bez vedomia vodiča alebo prevádzkovateľa prekročí prípustné hmotnosti, môže orgán policajného zboru uložiť pokutu do 3500 eur," dodala hovorkyňa. Preťažovanie nákladných vozidiel vo významnej miere poškodzuje tiež vozovku a poškodená cesta môže prispievať k dopravným nehodám.