Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

BLAFOVAL: Zbraň, ktorou muž v Trnave ohrozoval ľudí, bola napodobenina

Na snímke Trojičné námestie. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Polícia prijala v sobotu oznámenie, že v parku sa nachádza muž so zbraňou. Ten sa následne presunul k Trojičnému námestiu.

Trnava 9. júla (TASR) - Zbraň, ktorou ohrozoval v sobotu večer ľudí na Trojičnom námestí v Trnave 30-ročný muž a mieril ňou aj na zasahujúcich policajtov, bola napodobenina. Dnes ho obvinili z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva.

"Vyšetrovateľ spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať súd," informovala o tom v utorok trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Polícia prijala v sobotu oznámenie, že v parku sa nachádza muž so zbraňou. Ten sa následne presunul k Trojičnému námestiu. Policajti ho vyzvali, aby odhodil zbraň, čo však neurobil.

"V tej chvíli existovalo reálne ohrozenie života a zdravia ľudí na námestí, ako aj samotných policajtov, na ktorých mieril,“ uviedla Kredatusová. Preto po opakujúcich výzvach použili policajti varovný vystrel do vzduchu a pomocou donucovacích prostriedkov muža so zbraňou spacifikovali. Udalosť sa zaobišla bez zranení.