Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Primátora Trnavy vláda na výjazdové zasadnutie neprizvala

Na snímke primátor Trnavy Peter Bročka prichádza na bicykli do volebnej miestnosti vo Voľbách do orgánov samosprávy obcí na radnici v Trnave Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Do šesť kilometrov vzdialenej obce od krajského mesta sú na zasadnutie prizvaní starostovia štyroch obcí z regiónu, okrem hostiteľskej aj z Cífera, Križovian nad Váhom a Dechtíc.

Špačince 13. mája (TASR) – Primátor Trnavy Peter Bročka (nezávislý) pozvánku na dnešné výjazdové rokovanie vlády v Špačinciach nedostal. Do šesť kilometrov vzdialenej obce od krajského mesta sú na zasadnutie prizvaní starostovia štyroch obcí z regiónu, okrem hostiteľskej aj z Cífera, Križovian nad Váhom a Dechtíc. Bročka to berie, ako povedal pre TASR, s úsmevom.


Mesto Trnava nie je ani na zozname inštitúcií a sídiel, ktorým by dnes mala vláda priklepnúť dotácie. "Peniaze by sa nám, samozrejme, zišli. Ale je v kompetencii vládneho kabinetu rozhodnúť, koho podporí," dodal primátor Trnavy. Vláda dala Trnave dotáciu vo výške 500.000 eur vlani, keď zasadala v Horných Orešanoch v okrese Trnava. Prostriedky využila trnavská radnica na rekonštrukciu Bernolákovho mosta, práce sa v týchto týždňoch práve realizujú.