Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Lov na diviaka sa v Senici skončil s ťažkými zraneniami poľovníka

Ilustračné foto. Foto: TASR/Eduard Fašung

Muž bol so zranením prevezený letecky do bratislavskej nemocnice.

Senica 28. decembra (TASR) – Ťažké zranenia utrpel 43-ročný poľovník z Gbiel, ktorého zasiahli broky zo zbrane 56-ročného muža. Spoločne sa 27. decembra vybrali dohľadávať zver postrelenú na poľovačke deň predtým.

Poľovníci sa v čase okolo obeda pohybovali pozdĺž koľajovej trate v katastri obce Kuklov v okrese Senica, v lokalite zvanej letisko Kanovec. „Pri presune mal jeden z mužov spozorovať diviaka a vzápätí došlo k výstrelu zo strelnej zbrane, brokovej dvojky kalibru 16 milimetrov, ktorú v ruke držal 56-ročný muž. Časť vystrelenej strely zasiahla druhého muža a spôsobila mu podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia,“ informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Ako doplnila, muž bol so zranením prevezený letecky do bratislavskej nemocnice. Polícia podrobila muža, ktorý vystrelil, orientačnej dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna a zaistila mu zbraň s nábojnicou. „Vo veci sa začalo trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a vykonávajú sa ďalšie procesné úkony na objasnenie stavu veci,“ dodala Linkešová.