Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Senica prepojila cyklotrasy, sľubuje si od toho zvýšenú bezpečnosť

Ilustračné foto. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Po realizácii projektu Cyklodopravné trasy Senica – I. etapa, vznikne súvislá cyklotrasa, ktorou sa bude dať dopraviť z Kunovskej priehrady až po Železničnú ulicu.

Senica 17. októbra (TASR) – Mesto Senica zrealizovalo na cestnej komunikácii III. triedy v mestskej časti Kunov cyklokoridor v dĺžke približne 200 metrov. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Väčšina cyklotrasy z centra mesta na Kunovskú priehradu vedie mimo cestnej premávky. V Kunove je však približne 200-metrový úsek, kde cyklisti a chodci musia prechádzať po cestnej komunikácii III. triedy. "V uplynulom týždni v tomto úseku prebehlo značenie v miestach, kde sa prepájajú cyklotrasy Senica-Kunov a Kunov-Kunovská priehrada. Odteraz už bude prechádzanie cyklistov bezpečnejšie," uviedla k aktuálnej situácii Barošková.

Mesto Senica zo svojho rozpočtu zrealizovalo vodorovné a zvislé dopravné značenie, ktoré upozorní vodičov na zvýšený prechod cyklistov v tomto úseku. Na vozovke je zrealizovaný cyklokoridor, po ktorom budú cyklisti prechádzať. "Ide o jeden meter široké pásy zelenej farby po oboch stranách vozovky, na ktoré bola použitá bezpečnostná protišmyková úprava vozovky. V celom úseku novej cyklotrasy bude z dôvodu zvýšenia bezpečnosti cyklistov znížená rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu,“ doplnila hovorkyňa mesta. Náklady na značenie boli v celkovej výške 14.755 eur.

Po realizácii projektu Cyklodopravné trasy Senica – I. etapa, ktorým sa majú doriešiť cesty pre cyklistov v meste, vznikne súvislá cyklotrasa, ktorou sa bude dať dopraviť z Kunovskej priehrady až po Železničnú ulicu.