Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

O post primátora Skalice sa uchádza deväť kandidátov

Mesto Skalica, archívne foto. Foto: TASR

O post poslanca mestského zastupiteľstva prejavilo podaním kandidátky záujem spolu 74 občanov. Zo súčasných 19 poslancov mestského zastupiteľstva nepodalo kandidačnú listinu šesť poslancov.

Skalica 12. septembra (TASR) – V Skalici sa do polnoci 11. septembra, keď bola uzávierka prihlášok do komunálnych volieb, prihlásilo deväť kandidátov na post primátora. TASR informovala zapisovateľka mestskej volebnej komisie Lenka Nogová Podoliančinová.

O primátorský post sa v Skalici budú uchádzať siedmi nezávislí kandidáti, súčasný primátor Ľudovít Barát, vedúci oddelenia výstavby mestského úradu Jozef Hlavatý, riaditeľka materskej školy Oľga Luptáková, podnikateľ Dušan Mareček, marketingový manažér Peter Pagáč, zástupca primátora mesta a ekonóm Milan Roman a právnička a publicistka Alena Carolina Maxima Schopperth Fulier, za koalíciu strany Naj a Strany mladých ľudí pedagóg na základnej škole Igor Černin a riaditeľka odboru financií Trnavského samosprávneho kraja s podporou OĽaNO, SaS a Nova Anna Mierna.

Nezávislí kandidáti na primátora aj poslanca potrebovali v prípade Skalice doložiť ku kandidačným listinám zhodne 200 podpisov občanov mesta. "S touto podmienkou nemal žiadny z uchádzačov o primátorský a poslanecký mandát problém. Väčšina z nich požadovaný počet prekročila," uviedla zapisovateľka volebnej komisie.

O post poslanca mestského zastupiteľstva prejavilo podaním kandidátky záujem spolu 74 občanov. Zo súčasných 19 poslancov mestského zastupiteľstva nepodalo kandidačnú listinu šesť poslancov.

Približne polovicu všetkých kandidačných listín zaregistrovali na Mestskom úrade v Skalici do 10. septembra, rovnaký počet počas celého posledného možného dňa 11. septembra. "Posledná kandidačná listina na primátora a poslanca zároveň bola prijatá 15 minút pred polnocou," doplnila Nogová.

Najneskorší možný termín na zverejnenie zaregistrovaných kandidátov na primátora a poslancov je 16. októbra. Podľa slov zapisovateľky v Skalici sa očakáva zverejnenie už v poslednom septembrovom týždni.