Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V rámci otvorenia sezóny pripravilo skalické múzeum dve podujatia

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dano Veselský

Deň otvorených dverí Záhorského múzea v Skalici bude v sobotu 19. mája.

Skalica 3. mája (TASR) - Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí pripravilo Záhorské múzeum v Skalici v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom dve podujatia. TASR informovala riaditeľka Záhorského múzea Viera Drahošová.

Prezentácia publikácií a projektov podporených Fondom na podporu umenia (FPU) sa uskutoční vo štvrtok 17. mája a Deň otvorených dverí Záhorského múzea v Skalici bude v sobotu 19. mája.

V rámci prezentácie pracovníci múzea a autori publikácií predstavia najnovšie diela. Medzi inými monografiu etnológa Mojmíra Benžu Kroje Záhoria a katalóg Ľudový odev na Záhorí. "Ďalším podporeným projektom FPU bolo reštaurovanie manufaktúrnej zástavy tkáčov zo Šaštína z roku 1825, ktorú môžeme verejnosti po prvý raz prezentovať v priestoroch stálej expozície múzea. Podporená bola i akvizícia súboru historického bytového zariadenia, ktorá obohatila zbierkový fond múzea," uviedla Drahošová.

Deň otvorených dverí sa uskutoční ako súčasť otvorenia letnej turistickej sezóny v Skalici a konaním festivalu Trdlofest. „Pri tejto príležitosti bude návštevníkom bezplatne sprístupnená stála expozícia Záhorského múzea v Skalici a Galéria Júliusa Koreszku, v ktorej priestoroch prebieha výstava maliara Jozefa Chrenu Z tvorby,“ doplnila riaditeľka múzea.