Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Inaugurovali dekanku Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity

Na archívnej snímke Viera Peterková. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ako základný cieľ pre PdF vidí Peterková zostať najvýkonnejšou, ekonomicky stabilnou súčasťou TU.

Trnava 13. decembra (TASR) - Dekanku Pedagogickej fakulty (PdF) Trnavskej univerzity (TU) v Trnave Vieru Peterkovú inaugurovali v stredu na jej druhé volebné obdobie. Informoval o tom PR TU Matúš Demko. Ako základný cieľ pre PdF vidí Peterková zostať najvýkonnejšou, ekonomicky stabilnou súčasťou TU.

"Chceme byť naďalej rešpektovanou fakultou medzi pedagogickými a učiteľskými fakultami, s kvalitnými študijnými programami, medzinárodnou akceptáciou a spoluprácou, širokou ponukou programov celoživotného vzdelávania a možnosťou kvalifikačného rastu," uviedla.

V posledných štyroch rokoch (2019 - 2023) musela podľa jej slov fakulta zvládnuť pandémiu, pripravovala sa na školskú reformu, ako jediná na Slovensku chystala študijné programy orientované na vzdelávacie oblasti a tiež obhajovala akademickú samosprávnosť v súvislosti s novelou vysokoškolského zákona.

Za najväčšiu prekážku rozvoja PdF považuje staronová dekanka nevyhovujúci stav budovy, ktorá nedávno prešla rekonštrukciou, a jej umiestnenie v priemyselnej zóne mesta Trnava. V prípade úspešnej integrácie TU s Univerzitou sv. Cyrila a Metoda zvažuje Peterková zmeniť jej sídlo.