Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Trnavskú univerzitu dočasne povedie Miloš Lichner

Na snímke budova Trnavskej univerzity a busta rofesora Antona Hajduka v Trnave v stredu 24. januára 2018. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Lichner je katolícky kňaz a člen Spoločnosti Ježišovej.

Trnava 14. decembra (TASR) - Do čela Trnavskej univerzity (TU) v Trnave sa od 1. januára 2024 postaví ako poverený rektor doterajší prorektor pre vonkajšie vzťahy Miloš Lichner. V čele TU bude do času riadne zvoleného rektora, druhé kolo volieb by sa malo uskutočniť 14. februára. Informoval o tom PR TU Matúš Demko.

Aktuálne je vedením po neúspešných kolách volieb poverený doterajší rektor René Bílik. "S poverením známeho slovenského teológa Miloša Lichnera výkonom funkcie súhlasili akademický senát a správna rada," uviedol Demko.

Lichner je katolícky kňaz a člen Spoločnosti Ježišovej. V rokoch 2012 - 2019 pôsobil ako dekan Teologickej fakulty TU. Je odborníkom na latinskú ranokresťanskú literatúru, špecializuje sa na teológiu svätého Augustína a ranokresťanskú dogmatickú teológiu. Je autorom alebo spoluautorom viacerých vedeckých monografií a desiatok vedeckých štúdií. Bol tiež prezidentom Európskej spoločnosti pre katolícku teológiu.