Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Špeciálne olympiády Slovensko zorganizovali 7. ročník MSR v cyklistike

Špeciálne olympiády Slovensko (ŠOS) zorganizovali vo štvrtok 7. júna siedmy ročník majstrovstiev Slovenska v cyklistike. Súťažilo sa v štyroch časovkárskych disciplínach na 500 m, 1, 2 a 5 km. Foto: Špeciálne olympiády Slovensko

Súťažilo sa v štyroch časovkárskych disciplínach na 500 m, 1, 2 a 5 km.

Šamorín 8. júna (TASR) - Špeciálne olympiády Slovensko (ŠOS) zorganizovali vo štvrtok 7. júna siedmy ročník majstrovstiev Slovenska v cyklistike. Súťažilo sa v štyroch časovkárskych disciplínach na 500 m, 1, 2 a 5 km.

"Zišli sme sa tu ako taká väčšia rodina. Mali sme síce prihlásených viac ako 30 súťažiacich, ale vzhľadom na možnosti transportu bicyklov sa nakoniec na majstrovstvách zúčastnilo 20 cyklistov. Tí, ktorým sa však podarilo prísť, vydali zo seba maximum a preteky mali výbornú atmosféru," uviedla v tlačovej správe Eva Lysičanová, prezidentka Špeciálnych olympiád Slovensko.

Špeciálne olympiády Slovensko (ŠOS) zorganizovali vo štvrtok 7. júna siedmy ročník majstrovstiev Slovenska v cyklistike. Súťažilo sa v štyroch časovkárskych disciplínach na 500 m, 1, 2 a 5 km.
Foto: Špeciálne olympiády Slovensko


Medzi dievčatami sa darilo Veronike Máčkovej z ŠK Manín Považská Bystrica, najmladším súťažiacim bol 11-ročný Adam Kalafut z Košíc. Medzi mužmi dominoval Jakub Kriššák z Malužinej, ktorý zvíťazil v dvoch disciplínach. "Stal sa najlepším cyklistom, vo februári dokázal triumfovať aj v behu na lyžiach," poznamenala Jana Gantnerová, športová riaditeľka ŠOS.

Kriššák bude spoločne s Michalom Štubňom z Bratislavy reprezentovať Slovensko aj na Svetovej letnej špeciálnej olympiáde 2019 v Abú Zabí.