Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Technické služby riadi mesto Hlohovec v krízovom režime

Erb mesta Hlohovec Foto: Heraldický register

Mesto už vyhlásilo verejné obstarávanie na prevádzku cintorínov.

Hlohovec 19. mája (TASR) – Mesto Hlohovec pripravuje verejné obstarávanie na poskytovanie služieb a prác spojených s komplexnou údržbou verejnej zelene a so zabezpečením opráv, čistenia, letnej a zimnej údržby mestských komunikácií, údržby dopravného značenia a odvozu odpadu. Predpokladaná hodnota tejto zákazky je 4,4 milióna eur na obdobie štyroch rokov.

Podľa informácií hovorkyne mesta Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej doteraz zabezpečovala čistiace služby a údržbu miestnych komunikácií cez mestskú organizáciu Vodárenské a technické služby, s. r. o., (VaTS) firma TKO Ekopres II. „No platnosť zmlúv, ktoré mala spoločnosť uzatvorené s VaTS, sa skončila. Predchádzajúce vedenie spoločnosti VaTS včas nevysúťažilo nových zmluvných partnerov. Z toho dôvodu mesto Hlohovec v súčasnej dobe nemá zmluvného partnera na technické služby a túto oblasť riadime v krízovom režime," uviedla Hrinková pre TASR.

Mesto už vyhlásilo verejné obstarávanie na prevádzku cintorínov. Predmetom zákazky sú cintorínske služby, údržba cintorínov, správa budov a zariadení, upratovanie budov a ostatné súvisiace služby. Predpokladaná hodnota zákazky na štyri roky je 172.000 eur bez DPH.