Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Tradičný turistický pochod v Sobotišti bude mať už 36. pokračovanie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Organizátori pravidelne pripravujú päť rôzne náročných trás.

Sobotište 1. mája (TASR) – Klub slovenských turistov (KST) v Sobotišti organizuje 36. ročník turistického pochodu Sobotištská pätnástka, ktorá sa uskutoční 8. mája. TASR informoval predseda KST v Sobotišti Ján Oravec.

Organizátori pravidelne pripravujú päť rôzne náročných trás. Od najkratšej desaťkilometrovej až po najnáročnejšiu v dĺžke 50 kilometrov. Všetky trasy vedú po turistických značených chodníkoch Myjavskej pahorkatiny a Bielych Karpát. „Na každej z trás je pripravené aj občerstvenie pre účastníkov pochodu,“ uviedol predseda KST.

Prezentácia účastníkov sa bude konať od 6.00 h v dome kultúry, ktorý sa nachádza v parku v centre obce za kaštieľom. „Každý účastník si bude môcť v priestoroch štartu kúpiť suvenír. Okrem habánskej keramiky aj pohľadnicu obnovenej Útulne pod Uchánkom, ktorá prešla rekonštrukciou po tom, ako vyhorela,“ doplnil Oravec.

Sobotištská pätnástka je zaradená do kalendára Medzinárodnej organizácie pre ľudový šport a turistiku. "Pochod si získal mimoriadnu popularitu nielen v okrese Senica, ale po celom Slovensku. Počet aktívnych účastníkov neustále stúpa, naposledy v roku 2017 absolvovalo podujatie rekordných 2402 turistov,“ poznamenal organizátor podujatia Juraj Koba.