Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trnavský kraj

Do trnavskej nemocnice je vstup len cez kontrolný hygienický stan

Fakultná nemocnica v Nitre realizuje v súvislosti s hrozbou nového koronavírusu nové opatrenia. Od stredy 18. marca bude možné vstupovať do nemocničného areálu iba hlavným vchodom na Rázusovej ulici. Okrem toho každý, kto bude chcieť vstúpiť do areálu nemocnice, bude musieť prejsť červeným, roztrieďovacím stanom, ktorý bude umiestnený na parkovisku pri hlavnom vchode (na snímke). Nitra, 17. marca 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V stane bude občanom zmeraná telesná teplota a podpíšu v ňom čestné prehlásenie pacienta.

Trnava 18. marca (TASR) - Z dôvodu ochrany pacientov a zamestnancov Fakultnej nemocnice (FN) Trnava je potrebné pred vstupom do nemocnice prejsť cez kontrolný hygienický stan. Informovala o tom nemocnica na sociálnej sieti.

V stane bude občanom zmeraná telesná teplota a podpíšu v ňom čestné prehlásenie pacienta. Stan sa nachádza na parkovisku oproti urgentnému príjmu FN Trnava. "Všetkých pacientov žiadame, aby nezatajovali svoju cestovateľskú anamnézu alebo kontakt s osobou, ktorá bola v zahraničí. Cez kontrolný hygienický stan nemusia prechádzať tehotné ženy a rodičky," uviedla nemocnica.

"Na základe súčasnej epidemiologickej situácie sa snažíme minimalizovať počet ľudí v čakárňach gynekologicko-pôrodníckej kliniky. Z tohto dôvodu sa ani rodinní príslušníci nedostanú do priestorov našej kliniky. Prosíme pacientky, aby si do pôrodnice dôsledne pobalili všetky potrebné veci na svoju hospitalizáciu," doplnila nemocnica.