Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

V trnavskom Dome hudby bude podujatie Čas radosti, veselosti

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Účinkovať bude aj trnavský miešaný spevácky zbor Cantica (Z)nova, FidliCanti z Horných Orešian a od 20.30 h program uzavrie koncert Trnavského dixielandu.

Trnava 13. decembra (TASR) - Na nadchádzajúci víkend 16. a 17. decembra je v Trnave v Dome hudby M. Sch. Trnavského pripravené vianočné podujatie Čas radosti, veselosti. Zahŕňa vystúpenia domácich zoskupení i pozvaných hostí, podľa Veroniky Behúlovej z Trnavského osvetového strediska (TOS) chýbať nebudú ani vianočné tvorivé dielničky pre deti a výstava.

"V sobotu (16. 12.) o 14.00 h program otvorí spevácka skupina Klenovanka z Chtelnice, po nich zaznejú vianočné koledy v podaní dychovej hudby Chtelničanka. Predstavia sa aj detské talenty zo Súkromnej umeleckej školy Gaudia a združenie Hector s ohňovou show," uviedla. Účinkovať bude aj trnavský miešaný spevácky zbor Cantica (Z)nova, FidliCanti z Horných Orešian a od 20.30 h program uzavrie koncert Trnavského dixielandu.

Počas tretej adventnej nedele (17. 12.) program otvorí detský folklórny súbor Trnavček, potom sa predstavia Karpatská kapela z Dolnej Krupej, Podhoranka z Kočína - Lančára, ľudová hudba Vieska z Vištuka, Ľubomír Konečný so skupinou LPS a od 19.00 h bude záver programu patriť Šenkvickej muzike. Po oba dni bude sprístupnená výstava výtvarných diel Marianny Bubánovej a fotografií Pavla Bohunického.

"V detskej tvorivej dielni s názvom Padá vločka sa budú vyrábať vianočné ozdôbky zo slamy alebo vlastnoručne dekorované darčekové tašky. Súčasťou bude aj predaj dekoračných výrobkov, úžitkového textilu, sviečok, medu, vianočných aranžmánov či iných drobnôstok pre potešenie," doplnila Behúlová. Vstup na podujatie je voľný.