Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Takmer siedmim tisícom cudzincov v Trnave pomôže nové centrum ConnecTT

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Zriaďovateľom centra je mestská samospráva, ktorá bude podľa Nevrlovej financovať jeho činnosť z mestského rozpočtu.

Trnava 11. decembra (TASR) - Jazykové a vzdelávacie kurzy, právne, sociálne a psychologické poradenstvo i ďalšie aktivity nájdu po novom v Trnave v podpornom centre cudzinci žijúci v meste. ConnecTT sídli v centre na Františkánskej ulici 3. Informovala o tom Kristína Nevrlová z referátu sociálnej pomoci občanom trnavskej radnice.

Zriaďovateľom centra je mestská samospráva, ktorá bude podľa Nevrlovej financovať jeho činnosť z mestského rozpočtu. "Aktuálne je v Trnave evidovaných okolo 6880 cudzincov, patriacich k viac ako 80 národnostiam. ConnecTT je určený len pre bývajúcich, študujúcich alebo pracujúcich priamo v Trnave," uviedla pre TASR.

Hlavným cieľom je vytvorenie prostredia, v ktorom budú mať prístup k odbornej pomoci, poradenstvu a vzdelávaniu. "Aby sa úspešne integrovali do trnavskej komunity a stali sa tak plnohodnotnými členmi spoločnosti," uviedla. Pracovníci centra im budú pomáhať aj s adaptáciou v školskom a pracovnom prostredí, poskytnú kurzy zvýšenia kvalifikácie a rekvalifikácie a budú organizovať podujatia, workshopy a stretnutia.