Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Trojica pašovala sekt za 150.000 eur, polícia ju obvinila

Tri osoby zadržala NAKA. Prepravovali sekt za 150.000 eur. Foto: KR PZ v Trnave

Operatívci Národnej protizločineckej jednotky získali informácie k podvodu takzvanou fantómovou prepravou. Bezodkladne informácie preverili a pripravili akciu MOET.

Kúty 16. novembra (TASR) - V obci Kúty v okrese Senica a jej okolí zasahovala Národná protizločinecká jednotka. Policajti z jednotky zadržali tri osoby, ktoré už vyšetrovateľ obvinil z podvodu. Podľa vyšetrovateľa sa fantómovou prepravou chceli obohatiť o 150.000 eur, informoval Policajný zbor (PZ) SR na sociálnej sieti.

Operatívci Národnej protizločineckej jednotky získali informácie k podvodu takzvanou fantómovou prepravou. Bezodkladne informácie preverili a pripravili akciu MOET. "Zistili, že niekto vystupoval ako prepravná spoločnosť z Veľkej Mače a vylákal náklad od francúzskej spoločnosti. Potvrdil objednávku tovaru, ktorý mal byť doručený spoločnosti so sídlom v Belgicku. Zistili však aj to, že kamión zablúdi a do Belgicka nedorazí," informuje PZ SR.

Ako sa ďalej uvádza, o prepravu tovaru sa mal postarať 47-ročný obvinený Ján K. ako vodič kamióna, ktorý mal na tento účel zabezpečiť 46-ročný obvinený Béla S. Sprievod na osobnom motorovom vozidle im mal robiť tretí z obvinených, 46-ročný Mário L. Na Slovensku už na nich čakali policajti z Národnej protizločineckej jednotky. Vodičov zadržali a zaistili aj prepravovaný tovar. V kamióne našli 20 paliet fliaš sektu rôznych renomovaných značiek v hodnote najmenej 150.000 eur, ktoré zadržali ako dôkazový materiál.

Trom obvineným hrozí za podvod desať až 15 rokov za mrežami, stíhaní sú väzobne.