Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Na Záhorí dokončili ďalšie dva úseky Moravskej cyklomagistrály

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na cyklotrase nechýba dopravné značenie a informačné tabule.

Moravský Svätý Ján 8. decembra (TASR) - Celkovú dĺžku 10,9 kilometra majú dva nové úseky Moravskej cyklomagistrály, ktorých výstavbu aktuálne dokončil Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Cena stavebných prác je 1,9 milióna eur, spolufinancované boli z európskych zdrojov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika - Rakúsko. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

Prvý úsek vedie po upravenej korune hrádze pozdĺž rieky Morava v úseku od cesty III. triedy medzi Moravským Svätým Jánom a rakúskym mestečkom Hohenauan der March po lávku cez rieku Myjava s dĺžkou 4,6 kilometra. Naň nadväzuje druhá časť v dĺžke 6,3 kilometra, ktorá ústi na ceste II. triedy pri hraničnom priechode Brodské - Lanžhot. Na cyklotrase nechýba dopravné značenie a informačné tabule. Výstavba oboch nových úsekov Moravskej cyklomagistrály je súčasťou projektu Clean Mobility.

Okrem toho TTSK prednedávnom cyklotrasou v dĺžke 6,1 kilometra prepojil Baťov kanál v Skalici s Holíčom. "V priebehu posledných mesiacov vznikli hneď tri úseky Moravskej cyklomagistrály s cezhraničným významom. Dokopy ide o 17 kilometrov čerstvých cyklotrás na území Trnavského kraja. Zvýšili sme tak turistický potenciál Záhoria a tiež prispeli k rozvoju mobility v pohraničí," povedal Viskupič.

TTSK vo výstavbe cyklotrás na Záhorí podľa jeho slov pokračuje, aktuálne je vo fáze projektovej prípravy úsek Moravskej cyklomagistrály od Adamovských jazier v blízkosti mesta Gbely po Lávku Veľkej Moravy, pričom ju plánuje financovať z eurofondov v rámci nového programového obdobia.