Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Úsmev ako dar hľadá koordinátorov Stretnutí rodinného kruhu

Ilustračné foto Foto: Úsmev ako dar

Informačné stretnutia sa uskutočnia začiatkom februára v Bratislave a Trnave.

Bratislava 9. januára (OTS) - Stretnutia rodinného kruhu je inovatívny model sociálnej práce s ohrozenou rodinou, ktorého cieľom je zmobilizovať prirodzenú podpornú sieť okolo dieťaťa. Príbuzní a ľudia spätí so životom dieťaťa sami vytvárajú plán riešenia pre dieťa a preberajú za neho zodpovednosť. Stretnutie pripravuje a zvoláva nezávislý koordinátor, ktorý pomáha rodinnému kruhu dosiahnuť zhodu, no do procesu rozhodovania nezasahuje. Rešpektuje sa tiež kompetencia sociálneho pracovníka, ktorý plán v tomto prípade netvorí, ale potvrdzuje. Súčasťou modelu Stretnutia rodinného kruhu je aj hodnotiaci proces, kedy sa rodina po istom čase opäť stretáva, aby vyhodnotila zrealizované kroky a načerpala inšpiráciu pre ďalšiu prácu.
Pomôžte nám vytvoriť podpornú sieť okolo ohrozenej rodiny. Budeme poctení, ak sa pridáte k nám a stanete sa poslom nádeje pre život detí v rodinnom kruhu. Pozývame Vás na informačné stretnutie, ktoré sa bude konať 4.2.2015 v Trnave a 5.2.2015 v Bratislave. Prihlásiť sa môžete do 1.2.2015 na e-mail: spiessova(zavinac)usmev.sk alebo na tel. čísle 0910 781 773. Po prihlásení Vám pošleme bližšie informácie o stretnutí.

Úsmev ako dar je najstaršou a najväčšou mimovládnou organizáciou pôsobiacou v oblasti náhradnej starostlivosti a pomoci krízovým rodinám. Zameriava sa na podporu detí v detských domovoch, na prácu s ohrozenou rodinou, vzdelávanie a sprevádzanie náhradných rodín a pomoc mladým dospelým po odchode z detského domova. Svoju víziu „...aby každé dieťa malo rodinu“ prakticky a odborne presadzuje už 30 rokov. Prvoradým záujmom organizácie Úsmev ako dar je skvalitniť život detí v ohrozených rodinách a náhradnej starostlivosti, o čo sa usiluje ako na individuálnej, tak na celospoločenskej úrovni.