Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

V Holíči rozhodlo 56 hlasov, Z. ČAMBAL bude pokračovať piate obdobie

Holíč. Foto: TASR/Martin Palkovič

K volebným urnám prišlo 48,29 percenta oprávnených voličov, čo je o viac ako osem percent ako pred štyrmi rokmi.

Holíč 11. novembra (TASR) – V meste Holíč rozhodlo o staronovom primátorovi 56 hlasov. Zdenko Čambal, ktorý kandidoval ako nezávislý, získal podľa výsledkov komunálnych volieb 2076 hlasov od 4551 zúčastnených voličov. Čambal bude na poste primátora pokračovať už piate volebné obdobie.

"Potvrdila sa komunikácia s občanmi zoči voči, znalosť veci a dennodenná práca v teréne. Holíč je tu pre všetkých a opäť raz sme dokázali, že sme moderné mesto s dobrým rodokmeňom," uviedol po zverejnení výsledkov staronový primátor.

K volebným urnám prišlo 48,29 percenta oprávnených voličov, čo je o viac ako osem percent ako pred štyrmi rokmi. "K urnám prišlo podstatne viac voličov ako v predchádzajúcich voľbách a v porovnaní s nimi som získal viac hlasov. Výzva, aby som naďalej pracoval, ma zaväzuje. Štyri a pol tisíc ľudí, ktorí vyjadrili svoj názor a podporili jedného z troch kandidátov, je úžasná sila," doplnil Čambal.

Na druhom mieste sa umiestnil Miroslav Bilický (SaS, OĽaNO, KDH) so ziskom 2020 platných hlasov. Na treťom mieste skončil Pavol Mihál so ziskom 359 hlasov. "Všetkým ďakujem za dôveru, ktorú ste prejavili mne aj môjmu tímu kandidátov na poslancov. Mám z vykonanej práce a výsledku radosť. Ale neskrývam sklamanie. Plánoval som nasmerovať Holíč na lepšiu cestu, ale rozdiel 56 hlasov rozhodlo, že primátor zostáva vo funkcii," uviedol po volebnej porážke Bilický.