Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Komárne neuspel spoločný kandidát SMK a Most-Híd, vyhral nezávislý

Volič odetý v tradičnej husárskej uniforme a volička v tradičnom miestnom kroji hlasujú počas Volieb do orgánov samosprávy obcí 2014 v obci Iža, okres Komárno 15. novembra 2014. Foto: TASR/Milan Drozd

Novozvoleným primátorom mesta Komárno sa stal nezávislý kandidát László Stubendek, ktorý pred komunálnymi voľbami prerušil svoje členstvo v SMK.

Komárno 18. novembra (TASR) – Republikové Predsedníctvo Strany maďarskej komunity (SMK) popri spomienkovom podujatí pri príležitosti 25. výročia Nežnej revolúcie vyhodnotilo v pondelok (17. 11.) aj komunálne voľby. Konštatovalo, že hlasovanie bolo celkovo úspešné, nakoľko ako mimo parlamentná strana sa SMK medzi stranami dostala na tretie miesto. Ďalšie štyri roky bude pracovať v jej farbách 107 primátorov a starostov, ako aj 1151 poslancov. SMK je najpyšnejšia na dosiahnuté výsledky v Hurbanove, Dunajskej Strede a Šamoríne, povedal predseda SMK József Berényi.

"Miestny predseda SMK v Komárne Attila Czíria, ktorý v koalícií so stranou Most–Híd kandidoval na post primátora, informoval predsedníctvo o vytvorenej povolebnej situácií. Oznámil, že po neúspechu sa vzdáva funkcie," uviedol predseda.

Novozvoleným primátorom mesta Komárno sa stal nezávislý kandidát László Stubendek, ktorý pred komunálnymi voľbami prerušil svoje členstvo v SMK.

Podľa oficiálnych výsledkov z celkového počtu 30.362 voličov v Komárne sa na voľbách zúčastnilo 10.508, čo znamená 34,6-percentnú účasť. Volilo sa 25 poslancov a primátor mesta. Stubendek získal 3877 hlasov.