Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Piešťanoch prevažujú v zastupiteľstve nezávislí kandidáti

Ilustračná snímka. Foto: TASR Edmund Örzsik

Ako nezávislý kandidoval aj novozvolený primátor P. Jančovič, ktorý získal od piešťanských voličov 2930 hlasov, čo predstavuje 32,6 percenta hlasov, keď porazil doterajšieho primátora M. Tamajku.

Piešťany 11. novembra (TASR) - Vo volebnom období 2018 – 2022 budú v mestskom zastupiteľstve v Piešťanoch prevažovať nezávislí kandidáti. Ako nezávislý kandidoval aj novozvolený primátor Peter Jančovič, ktorý získal od piešťanských voličov 2930 hlasov, čo predstavuje 32,6 percenta hlasov, keď porazil doterajšieho primátora Miloša Tamajku. Volebná účasť v kúpeľnom meste bola 37,12 %, v roku 2014 to bolo 36,4 %.



Na druhom mieste v boji o primátorské kreslo skončil podľa informácií na webe mesta ďalší nezávislý kandidát Roman Chudý s 2278 hlasmi. V 17-člennom zastupiteľstve zasadne šesť nových poslancov, ostatní obhájili svoje posty. Traja poslanci sú za KDH, 12 nezávislí, jeden za SaS-OĽANO a jeden za SPOLU-OD. Podobne ako v komunálnych voľbách v roku 2014, nezískala strana Smer-SD ani jedno kreslo. Najúspešnejším u voličov bol bývalý primátor Piešťan Remo Cicutto, ktorý získal 2155 hlasov. Spomedzi kandidátov na primátora budú poslancami Zuzana Svrčeková, Roman Chudý a Martin Valo.